El Curioso Incidente Del Perro A Medianoche – Mark Haddon

Christopher, el narrador, és un noi de 15 anys amb autisme. El seu dia a dia es veu alterat quan apareix mort el gos de la veïna i decideix investigar per esbrinar l’assassí. Una cosa tan innocent com això el porta a descobrir algunes veritats sobre la seva família que li produeixen un gran desordre emocional, i malgrat les seves limitacions, o més aviat per elles, s’aventura a sortir del seu escenari habitual (casa, escola …) per buscar la seva mare.

Christopher ens ensenya la seva peculiar manera de veure les coses. Potser per això hi havia moments que em cansava una mica, sobretot amb algunes manies i problemes matemàtics. Apart d’això és un noi entranyable i la innocència amb la que escriu arrenca més d’un somriure. L’autor es va conviure amb gent autista i les seves families per fer el llibre més veraç. Jo crec que ho aconsegueix. Apart de la visió de Christopher, intuïm les emocions dels qui l’envolten, sobretot de pare, en que se’ls hi nota certa culpabilitat i preocupació  envers Chris.

També et dones compte de que, igual que en el seu món, en l’autisme, hi ha una limitació davant del món real, també hi ha limitacions en el món de la gent no autista, ja que la ment dels desconeguts que es troben amb ell és limitada, tancada, encegada,… La ignorància de com comportar-se davant una persona autista fa que es reaccioni de manera esquiva i mal educada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s