CIEN AÑOS DE SOLEDAD, Gabriel García Márquez

(ULL! SPOILERS!)

Avui l’he acabat, i malgrat que m’ha costat, puc dir sense sentir-me hipòcrita que m’ha agradat. Hi ha una gran varietat d’històries barrejades entre realitat i fantasia, explicant durant una mica més de 100 anys la saga dels Buendía i la història de la ciutat de Macondo, que passa de convertir-se en un lloc idíl.lic a sostenir-se tot just per 4 barraques, i finalment destruïda per un vent que la ajusticia en la seva agonia. L’amor i la passió sempre estan presents, constants amb l’ombra de la mort.

Té tants aspectes que no sabria destacar. Potser al final, la visió horrosa del nen acabat de néixer, que se suposa ja mort, i és dut al formiguer per les formigues, juntament amb la premonició que tot s’acaba quan Aureliano Babilònia llegeix els darrers versos de Melquiades, gairebé creus sentir el vent i veure ensorrar Macondo.

Dels personatges destacaria la fortalesa d’Ursula, la rectitud de Fernanda fins arribar a la crueltat en gairebé totes les ocasions (la veritat és que vaig riure prou amb el discurset que li posava a Aureliano Segundo), la por irracional a l’amor d’Amaranta, Remedios la bella, tan simple però tan intel·ligent (quanta raó la del coronel Aureliano, que era la més llesta de tots), la desgraciades Meme i Rebeca, portant la seva tràgica història d’amor … Hi ha històries tan variades, tantes anècdotes, que no m’estranyaria que algú em digués que van fer una sèrie sobre el llibre, ja que és com un culebró. Hi ha moltíssimes desgracies, però és un llibre bonic, dels que t’arriben.

One comment

  1. Retroenllaç: GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ | INTERFATIO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s