EL ULTIMO CATÓN, Matilde Asensi

En varies esglésies desapareixen trossos de la Vera Creu, relíquies pertanyents a la que es considera la veritable Creu de Crist. Ottavia Salina, monja que treballa al Vaticà, juntament amb el capità de la Guàrdia Suïssa Vaticana Kaspar Glauser-Roiste (la Roca, com l’anomena Ottavia) i Farag Boswell, un arqueòleg egipci, investiguen aquestes estranyes desaparicions i acaben descobrint que els culpables són una mena de secta mil·lenària anomenats els Staurofílakes, encarregats de protegir la Vera Creu. Per aconseguir localitzar-los han de passar una sèrie de proves en diversos llocs del món, utilitzant com a guia la Divina Commedia de Dante.

Hi ha molta gent que ho ha comparat amb El Codi Da Vinci, encara que bé s’ha de dir que El codi s’assembla a El Ultimo Catón, respectant la cronologia. I es veritat. Ultimament hi ha certa proliferació d’aquest tipus de novel·les, on hi ha sectes secretes, proves que passar, i una massificació d’informació que més val ni pensar-hi en la seva credibilitat.

M’ha agradat molt, l’he trobat molt lleuger i entretingut, en cap moment se m’ha fet pesat. Enmig hi ha una història d’amor (era evident, ni les monges es salven) que fins i tot en moments m’ha fet força gràcia.

Les proves m’han semblat algunes massa estudiades al comparar-les amb el Purgatori de Dante, algunes amb mínimes relacions, però l’autora els salva amb que cadascú és bastant expert en la matèria, però és massa forçat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s