LOS RENGLONES TORCIDOS DE DIOS, Torcuato Luca de Tena

Alice Gould és ingressada en un manicomi. Segons ella, per a investigar l’assassinat del pare d’un client. Segons els metges, és una paranoica que ha intentat  enverinar al seu marit varies vegades.

Luca de Tena va ingressar de manera anònima en un sanatori mental durant 18 dies i va consultar diversos llibres de psicologia per acostar-se el més possible a la realitat de múltiples malalties mentals. Així aconsegueix una gran varietat de personatges, movent-se la protagonista entre ells coneixent així els seus petits drames personals. És una novel encantadora gràcies als seus personatges, alguns t’entristeixen, altres et fan riure, altres et sorprenen…

La protagonista no m’ha caigut bé. La trobava massa condescendent, arribant a irritar. A més, l’autor fa el possible per destacar-la entre malalts i metges com una ment perspicaç per així fer-nos dubtar de la seva incapacitat mental. D’aquesta manera es menysprea la intel·ligència dels malalts, que pot tenir una passada ja que a molts no es pot mesurar la seva intel·ligència per mètodes convencionals, però a més es menysprea a tots els metges, i es fa insofrible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s