EL ALQUIMISTA, Paulo Coehlo

L’Alquimista relata les aventures de Santiago, un jove pastor andalús que un dia abandona el seu ramat per anar a la recerca d’una quimera. Un enriquidor viatge per les sorres del desert que recrea un símbol bell i revelador de la vida, sobre l’home i els seus somnis més profunds.

És una narrativa molt poètica, un conte per a adults molt enriquidor.

Vaig acabar el llibre amb una mica de neguit. Aquesta classe de llibres que et fan pensar si ets feliç, si aconseguiràs els teus objectiu a la vida, et convida (o millor dit, t’obliga) a pensar sobre la teva vida. Quan em preguntava si eres feliç, abans de llegir-lo deia que si , i després, que creia que si. La diferència és gran, el dubte s’ha interposat en la meva resposta. És a dir, que em va fer una menjada de coco impressionant.

Jo crec que es pot aprendre dels llibres, però  que tu mateix has de fer la teva pròpia història, que no deixis que un llibre (que al cap i a la fi és una persona) et digui el que has fer o que has de tenir per ser feliç. Doncs el que he pogut captar, després de posar dos dits de seny, és que Coelho fa una psicologia de pacotilla que s’adapta a tothom, a la majoria dels habitants de la societat capitalista, que tenim de tot però som infeliços per no tenir més. Ens fa creure que tenim un objectiu que no hem assolit, que  la nostra situació és temporal, i que d’això ve la nostra infelicitat. I això remarcarà més la infelicitat del que ho llegeixi, doncs  no serà feliç fins que no aconsegueixi un objectiu, i que en Coelho ja s’espavila de ser vague en aquest aspecte, ja t’ho faràs. Qui realment tingui problemes psiquiàtrics que s’allunyi d’aquest llibre, perquè o bé l’enfonsa o bé l’allunyarà  de la realitat amb tot de frases i pensaments obvis i facilons,  i que serà com posar un pegat dels xinos en la seva fràgil ànima.

He llegit que a molta gent li ha servit per ser més feliç. I que no ens adonem, que estem tan perduts , que la societat està tan malalta que venen aquests encantadors de serps que amb només 4 frases fetes s’emporten la gent a la butxaca?

Per cert, sense cap mena de dubte, sóc feliç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s