EL ORIGEN PERDIDO, Matilde Asensi

Una estranya malaltia que ha deixat el seu germà en estat vegetatiu porta al hacker i empresari informàtic Arnau Queralt a emprendre una investigació arqueològica per trobar-li una cura. De forma sorprenent, es veurà immers en una aventura que el portarà a la història de l’Imperi Inca, les ruïnes de Tiwanacu i la selva amazònica, darrera les empremtes d’una civilització perduda.

El tema central són els inques, que per a mi, és un tema més aviat desconegut. Les primeres 200 pàgines Asensi fa que se’ns fiqui al cap tots els conceptes que es van repetint al llarg de la novel·la per a no perdre’ns. Quipu, tocapus, aimara, quítxua, capaços,… se’t van quedant en la memòria tot el que són i signifiquen. Aquestes són les pàgines que més costen, que provoquen somnolència, amb poca acció pel mig. Però després ets un protagonista més de la novel·la, viatges a Bolívia i descobreixes el que queda de Tiwanacu amb ells. Alguna vegada llegia davant de l’ordinador i buscava per internet tot el que ells anaven descobrint (com La Puerta del Sol).

És una altra novel·la estil Asensi però que requereix més atenció i paciència per gaudir-la. A la història, com sempre no li falten enigmes, misteris, proves, societats secretes…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s