FAHRENHEIT 451, Ray Bradbury

L’escenari és un futur, ara per ara, tan lògic, que fa por. Parla d’una societat atontada per grans pantalles de televisió i els seus programes personalitzats. L’oci es porta a extrems perjudicials per impedir que la societat pensi. I perquè no poden pensar? Perquè el pensar impedeix la felicitat. Per tant, no es deixa a la gent pensar, només que creguin que ho fan.

Un dels danys col·laterals és la prohibició dels llibres, perquè uns o altres poden ofendre a qualsevol grup de persones per creença, físic o nacionalitat, el que impediria la felicitat de molts tipus de persones. I l’important és ser feliç.

Montag és el protagonista, un bomber que en aquest futur es dedica a cremar les cases dels propietaris d’algun llibre i els llibres mateixos. Apareix Clarisse, una noia de 17 anys que amb els seus innocents diàlegs el fa barrinar. La seguretat de que el món no va bé fa afecte en Montag.

Crec que és genial el paper dels rebels, aquells que per amor als llibres, cada un d’ells en memoritza un, perquè no caigui mai en l’oblid.

És una novel·la que tot amant dels llibres ha de llegir. La situació que pateixen uns éssers inanimats però tan estimats com són els llibres, més l’horror de la seva prohibició va fer que el llegís amb intensitat. És una lectura lleugera i trepidant, altament recomanable, i de tot just 200 pàgines, es llegeix d’una tirada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s