CELL, Stephen King

La violència s’apodera del carrer. Tots aquells que parlen amb el telèfon mòbil perden el seny i ataquen la gent del seu voltant. Molts truquen als seus familiars al veure tot aquest panorama i també cauen dins la bogeria. La societat sencera s’ensorra i s’ha de sobreviure com es pugui.
La història comença molt però que molt bé. Són unes 70-80 pàgines d’acció sense parar. Car, després d’això, pot donar la sensació que el llibre decau, però el que fa es seguir un fil lògic. Després de l’enrenou del principi se segueix als personatges immersos en el “nou món”, la supervivència, la trobada amb una altra gent en la seva mateixa situació, la seva lluita contra els “telefònics” (gent sota l’influïx del telèfon mòbil),…
S.K. és un autor que m’ha agradat des de joveneta. No només explica històries de terror. Utilitza molt els vincles de l’amistat i fins i tot l’amor per superar les desgràcies que pateixen els seus personatges, i els uneix en aquesta teranyina invisible que també atrapa al lector.

Cell m’ha agradat molt, m’ha recordat al King d’abans, el que feia que no pogués parar de llegir. Els girs que dóna la història també són clàssics de King. Et pot matar el personatge que et cau més bé, o semblar que un personatge està predestinat a morir i és el que sobreviu. En certa manera recorda a Apocalipsi, però aquesta manca d’originalitat no desllueix la història.

El llibre està dedicat a George Romero i a Matheson, pel seu llibre “Sóc llegenda”. Havent llegit aquest últim fa tot just uns mesos,  puc veure les semblances entre els dos. És com si King s’hagués quedat amb ganes de més en el llibre de Matheson i decidís fer la seva versió, “copiant” una mica la base en certs aspectes del llibre.

El que menys em va agradar va ser el final, com no. Massa obert, massa “ja m’ha cansat d’escriure”, massa falta de respecte al lector que segueix la història entusiasmat i en l’última pàgina, en l’últim paràgraf, li dóna una bufetada “virtual” a la cara (o una puntada al cul, o totes dues coses).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s