MAL DE AMORES, Angeles Mastretta

Una història d’amor amb fons històric i polític, ambientada a Mèxic a principis del segle XX.

Mal de amores relata la infantesa i joventut d’Emilia, dominada contínuament la seva vida per les anades i tornades de Daniel, el seu “gran amor” (si, entre cometes i amb ironia), que apareix i desapareix d’aquesta història (encara que sempre estigui present al cor d’Emilia) per la seva gran implicació política.

A part dels cruents fets històrics i diversos personatges polítics, és una novel·la benèvola, simpàtica. No hi ha cap personatge principal que sigui dolent, i els dolents molt secundaris que puguin aparèixer són tan tan breus i escassos que quasi no afecten el desenvolupament de la història. La resta dels personatges principals, que és la família d’Emilia, són molt carismàtics i potser es noti una mica d’irrealitat amb aquests caràcters tan bondadosos i comprensius.

M’ha agradat molt el seguiment històric-polític real paral·lela a la història fictícia, i els personatges secundaris que envolten a la parella. Però no m’ha agradat l’egocentrisme de Daniel i tampoc m’l’influx que té sobre Emilia, que es deixa portar per ell peti qui peti. La història d’amor en si l’he trobada irracional i portada massa al límit.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s