TIERRA FIRME: LA VIDA EXTRAORDINARIA DE MARTIN OJO DE PLATA – Matilde Asensi

Catalina Solís sobreviu a un abordatge pirata que acaba amb tota la tripulació, inclòs el seu germà. Aconsegueix arribar a una illa deserta on hi resta dos anys, fins que un vaixell arriba a la costa i el capità decidexi adoptar-la i presentar-la com un fill mestís que desconeixia fins ara. A partir d’aquest moment, convertida en Martín Nevares, Catalina descobrirà la llibertat i la lleialtat en un Nou Món ple de perillosos contrabandistes, corsaris i extorsionadors.
Aquest és el primer llibre d’una saga (de tres llibres, crec) que pretén treure Matilde Asensi sobre el personatge Catalina Solís-Martin Nevares-Martin Ojo de Plata.
La veritat és que aquest primer li ha quedat fluix, amb molts buits en l’argument. Un argument que si s’hagués explotat adequadament hauria estat molt interessant. Una prosa més aviat forçada, artificial, encara que quan portes unes quantes pàgines t’hi acostumes. Però res a veure amb la prosa de, per exemple, El Capitan Alatriste, on Perez-Reverte és capaç de portar-te segles enrere i fer que en qualsevol moment puguis deixar anar “¡Me importa un ardite!”
La veritat és que és una mica diferent al que ens té acostumats Matilde Asensi. A mi m’han agradat molt els 3 llibres seus que he llegit, encara que fos un argument calcat l’un de l’altre. Però aquest és com si ho hagués escrit una altra persona, no m’ha agradat gens, sembla escrit per un escriptor novell que li falti pràctica en la narració.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s