UN HOME DE PARAULA – IMMA MONSÓ

Un home de paraula és la historia d’un amor, d’una parella i una família tràgicament separada per la mort. L’autora fa servir la seva pròpia experiència envers la pèrdua de l’ésser estimat per relatar-nos les seves fases del dol, i alhora, explicar el que va ser la seva vida durant els 16 anys de relació.

Els capítols estan dividits originalment en A i B. Un és l’historia de la pèrdua i la superació, i l’altre la historia d’amor i convivència, de tal manera que es pot escollir si llegir només els capítols A, els B, o seguint la costum, seguint pàgina rera pàgina.

*************

Hi ha tota una sèrie de llibres anomenats “de dol” que serveixen per animar, confortar… les persones que han perdut un ésser estimat. No cal perdre ningú per agafar un llibre d’aquesta temàtica i delectar-te com a lector aficionat. És més, en el cas de perdre algú (toquem fusta), no m’hi veuria en cor d’agafar aquest tipus de lectures, bé perquè seria una plorera constant, bé perquè m’ofendria, perquè ja sabem que el dolor de cada un es molt particular. Potser per això l’he llegit tant de gust, perquè tot i que es un tema molt sensible, i ens pot posar un tant sentimentals, no hi ha hagut cap fibló que em fes venir a la memòria i al paladar un regust amarg.

Els dos personatges principals crec que són força atípics, però també es cert que pots pensar el mateix quan t’endinses i coneixes els detalls d’una relació que no es pas teva. Es a dir, totes les parelles tenim les nostres coses, coses normals per nosaltres, però que segur que els de fora trobarien ben extravagants.
Com deia, vulguis o no, d’aquesta excentricitat quedes mig encantada mig sorpresa. Acabes agafant estima als personatges, de tal manera, i també gràcies a aquesta narració tan sincera que utilitza l’autora, que s’acaba convertint en un relat força emotiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s