METAFÍSICA DELS TUBS, Amélie Nothomb

Metafísica dels tubs és la primera obra que he llegit de l’Amélie Nothomb. Feia temps que estava encuriosida per ella i els seus llibres. Algunes obres autobiogràfiques donen a entendre que és tot un personatge.
Però jo només he llegit, de moment, Metafísica dels tubs. I perquè el vaig triar? Doncs perquè segueixo rebelant-me contra la por a segons quins títols. Metafísica dels tubs és un títol que, ignorant el seu argument, espanta una mica. Em sona a assaig científic, a elucubracions filosòfiques, a salts quàntics, a… jo que sé. Però m’animo a ficar-m’hi. A més, és curtet, unes 140 pàgines, i quan finalment llegeixo l’argument, ens diu que són els 3 primers anys de vida de l’autora. Així que tampoc hauria de ser  una lectura tan complicada.

La veritat és que al principi no ho entenia bé, no m’adonava del que llegia, no em situava. Superat el primer escull, es converteix en una lectura amena, amb una visió resolta i alhora infantil de la protagonista. Dels temes que fila prim acaba amb alguna sentència més que interessant que convida a reflexionar-hi.

No puc dir que m’hagi entusiasmat, però per ser un primer tast no ha estat malament.

 

One comment

  1. oriol · Març 24, 2010

    com vaig disfrutar amb aquesta novel.la!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s