GORAZDE: ZONA PROTEGIDA, Joe Sacco

M’agrada molt aquest autor. Posant-se sempre al costat dels desvalguts, els hi dona imatge i veu. No s’estalvia la cruesa de la veritat, o si més no, la veritat que els hi explica els testimonis i victimes que pocs més escolten. Un cop més, com va passar a Palestina: En la Franja de Gaza, Sacco o et treu el son o et provoca malsons.

Els serbis van realitzar una neteja ètnica sobre Iugoslavia i atacaren  indiscriminadament zones protegides per les Nacions Unides, trencant pactes de pau repetidament. Gorazde és/era una ciutat i una zona protegida de les que menys van patir, sense que això volgués dir que no patiren. Franctiradors  i  tancs assetjaren i atacaren la ciutat indiscriminadament, imposaren barreres perquè cap ajuda humanitària pogués arribar-hi i la manca d’aliments sempre era present. Però tingueren més sort que  altres zones segures com per exemple Srebrenica (on ocorregué la famosa Matança de Srebrenica, on van assassinar més de 8.000 persones).

Totes les guerres són cruels, i el sadisme d’algunes persones em repulsa. Sempre hi ha uns perdedors i uns vencedors, i els fets parlen per si mateixos. I com passa amb totes les guerres, actuals i passades, els fets succeeixen davant dels nostres nassos sense que moguem un sol dit.

Nota: 😀 😀 😀 😀

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s