INDIGNACIÓN, Philip Roth

Títol original: Indignation
Traducció: Jordi Fibla
Editorial : Random House Mondadori
Col·lecció: Literatura Mondadori
165 pàgines.

Amb la por al cos per un possible allistament a la guerra de Corea, molts joves nord-americans aconsegueixen lliurar-se’n gràcies als estudis. Però qualsevol error que pugui conduir a una expulsió també pot ser una sentencia de mort. És l’any 1951 i la universitat és plena de convencionalismes, i les lleis i costums per les que es regeixen comencen a ser anacròniques.

Marcus Messer, un estudiant notable, canvia d’universitat per allunyar-se del seu pare, que li fa perdre els estreps quan de la nit al dia es transforma en una persona irracionalment sobreprotectora.

Aquesta novel·la, que és més aviat un relat, té missatge: segons quines decisions prenguis, per molt insignificants que semblin, poden tenir greus conseqüències, doncs els actes que provoques a tercers, sobre els qui no tens cap poder però ells cap a tu si, poden decidir el teu destí.

Com en altres novel·les, Roth ens parla des d’una perspectiva jueva nord-americana desencisada, la que no creu que la religió i procedència  puguin ser més importants que les persones, i que en realitat poden fer més mal que bé.

Indignación s’ha guanyat el tercer lloc del 2009 en el rànquing de Babelia, la secció cultural dedicada a la literatura de El País. Al meu parer no sé si és ben bé just. És un llibre ben escrit, entretingut (l’he llegit en 2 dies), però he trobat a faltar el que no explica. I es que per la seva curta durada hi ha personatges interessantisims i molt ben definits dels que Roth ens deixa amb les ganes de saber més. Potser amb això hagués trobat un llibre més complet. Tot i així, és una història notable.

Nota: 😀 😀 😀

One thought on “INDIGNACIÓN, Philip Roth

  1. Retroenllaç: ADÉU A PHILIP ROTH

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s