200 BOGERIES PERQUÈ ET QUEDIS AMB MI, Martín Piñol

Editorial : Rosa dels Vents
264 pàgines / Any: 2007

En Martín Piñol, autor i protagonista d’aquesta esbojarrada novel·la, és un professor universitari delicat, grassonet, tímid, romàntic, hipocondríac, sarcàstic i neuròtic que acostuma a fugir dels problemes, tant propis com aliens. L’Alícia, la noia de qui fa anys que està enamorat, es a punt de marxar amb la seva parella als Estats Units, segurament per no tornar. Conxorxat amb el pare de l’Alícia, que dirigeix una agència de detectius, en Martín  Piñol només té dues setmanes per convèncer-la de que es quedi i, ja que hi és, enamorar-la.

200 bogeries perquè et quedis amb mi és una novel·la molt entretinguda, amb un personatge molt particular que té tots els ingredients per provocar les situacions més delirants i divertides. En Martín i l’Alícia faran de detectius, acompanyats per un xòfer més dur que en Sam Spade, formant un trio que funciona molt bé. El cas on s’impliquen dóna tantes voltes i té tants embolics que em va recordar a les novel·les flanaguesques de l’Andreu Martín i Jaume Ribera (apunt mental: les hauria de tornar a rellegir un dia d’aquests).

Tot i que en Joan Antoni Martín Piñol és professor i guionista, molta gent el coneix per les escasses (per desgràcia) intervencions al Club de la Comedia de la Paramount Comedy, on els seus monòlegs són tant divertits com característic i original és la seva forma d’explicar-los. Des de fa varies setmanes promociona a través de Twitter i Facebook la seva última novel·la, Una de vampiros, que basant-me en l’opinió de molts lectors puc deduir que promet ser tant o més divertida que aquesta.

Nota: 😀 😀 😀

One thought on “200 BOGERIES PERQUÈ ET QUEDIS AMB MI, Martín Piñol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s