LA CASA INFERNAL, Richard Matheson

hell house

Títol original: Hell House E-book. Any publicació: 1971

“En 1940 una expedición de cinco personas se internó en la infame Casa Belasco para desentrañar los misterios de la que era considerada como la casa más peligrosa del mundo. Sólo uno de ellos consiguió salir con vida. Treinta años después, el millonario Rolf Randolph Deutsch contrata a cuatro extraños, entre ellos el único superviviente de la masacre de 1940, para demostrar la existencia de la vida después de la muerte. Para ello deberán pasar una semana en la Casa Belasco. La Casa Infernal les ha permitido entrar, pero ¿los dejará salir?”

“De todas las novelas sobre casas encantadas, La Casa Infernal es la más aterradora que se ha escrito jamás. Destaca sobre las demás, como las montañas despuntan sobre las colinas.- Stephen King”

Avui dia sembla que ja hem vist o llegit tot el que es podia dir o imaginar sobre cases encantades. Potser La casa infernal no ens sorprendrà com ho devia fer als lectors del 1960, però tot i així ho fa, i no decepciona.

La obscuritat física, palpable, que descriuen al principi s’apoderà de mi durant tota la lectura. En cap moment em va provocar un terror intens, però si incomoditat, un malestar d’aquells que, incongruentment, em va animar a seguir llegint sense descans. L’acció quasi no decau, perquè la tensió és permanent.

Varis són els protagonistes: Quatre persones, amb unes bases empíriques molt diferents (o potser no tant, però amb unes conclusions molt subjectives), entren a La Casa Belasco buscant un resultat que recolzi les seves creences. Lionel Barret és un parapsicòleg disposat a demostrar que els fantasmes no existeixen, que no es més que residus d’energia que algunes persones tenen la capacitat de manipular per afavorir les seves conviccions. L’acompanya la seva tímida esposa i ajudant Edith. Florence Tanner i Benjamin Franklin Fischer són dos mèdiums capaços de percebre els esperits que ronden per la casa.

Cada un anirà per la seva banda per esbrinar que succeeix realment a La Casa Belasco. Una casa, protagonista també junt amb el seu antic propietari, Emeric Belasco. Una casa, una mansió colossal sense finestres, on a cada racó hi ha la petjada de les pitjors depravacions que es van viure, tot sota la supervisió i manipulació d’Emeric Belasco, la presència del qual encara és present a la casa.

I es sobre aquestes perversions que hi ha les imatges i escenes més potents de la novel·la, que no m’han deixat indiferent. Matheson és cru i violent, i fila aquesta terrorífica història quasi perfectament. I dic quasi perquè, personalment, he trobat el final poc esclaridor, però m’ha deixat prou satisfeta.

Hi ha una versió cinematogràfica del 1973, i s’està preparant una altra aquest 2014:

Nota: 😀 😀 😀 😀 😀

3 comments

  1. Pons · gener 29, 2014

    Avui el meu bloc compleix 8 anys i faries que fos el bloc més feliç de la catosfera si et passessis a felicitar-lo, moltes gràcies!

  2. Retroenllaç: LIEBSTER AWARD | INTERFATIO
  3. Retroenllaç: LA CASA INFERNAL, RICHARD MATHESON (RELECTURA) | LLIBRES & ROSELLES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s