LENNOX (Lennox 01), Craig Russell

Lennox

Lennox és un detectiu de la vella escola: primer colpeja i desprès pregunta. És dur, un supervivent solitari amb un punt fatalista ple d’humor negre.

L’inici comença amb una situació de la que és difícil escapar, on Lennox té les de perdre. A partir d’aquí fa un salt enrera, i ens situa al Glasgow dels anys 50, on tres mafiosos (els Tres Reis) són els amos de la ciutat. Cada un s’ocupa dels seus negocis sense molestar als altres, però les fronteres són fràgils. Amb l’assassinat d’un gàngster insignificant de la zona, els tres reis i la policia es posen en guàrdia, i Lennox, com a detectiu autònom, sembla la millor peça perquè cada un pugui esbrinar què ha passat.

Craig Russell fa que els tòpics de la novel·la negra no semblin tan evidents, i m’ha fet gaudir molt. No tens la sensació d’estar llegint una història facilona en la que tot es veu venir i es lliga caps molt forçosament.

Però si, té tòpics: ambients obscurs, opressius, bromosos; detectiu llest, irònic, fatalista, dur… Dones guapes, seductores, misterioses, mortals, gens virginals. Els caps de la màfia, tan inestables que no saps si venen a matar o felicitar, amb uns sequaços amb les mans massa llargues per la tortura.

M’ho he passat pipa amb la seva lectura, el recomano moltíssim com a novel·la negra.

Craig Russell té dues sagues de novel·la negra: la del detectiu Lennox, que com he dit es situa als anys 50 a Glasgow, i la de l’inspector Jan Fabel, que es situa a l’Hamburg actual. Claríssim tinc que no em perdré ni un ni l’altre.

 Nota: 4/5

One thought on “LENNOX (Lennox 01), Craig Russell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s