LOS CADÁVERES DE CALLANDER SQUARE (Charlotte & Thomas Pitt 02), Anne Perry

9788497931250

Los cadáveres de Callander Square és la segona novel·la de la saga Charlotte/Thomas Pitt, i també la segona que llegeixo. Aquí la parella ja és casada, viu modestament i Charlotte està en estat.

Es troben dos cadàvers de nadons en el jardí de Callander Square, un barri benestant. Pitt investiga però no aconsegueix treure’n res. Charlotte recorre a la seva germana Emily, doncs tem que es tracti d’alguna minyona de la qui n’han abusat i acabi al carrer, i creu que la seva rica germana podria trobar-li una altra feina dins del seu cercle d’amistats. Emily, avorrida de no fer res (qui pogués), s’entusiasme i s’introdueix socialment en el cercle de Callander Square i a través de les tafaneries que corren acaba esbrinant molt més que el seu cunyat.

M’ha agradat força, potser perquè repeteix la mateixa formula que la primera, i que tant bé va anar, però molt més elaborada. La llista de sospitosos convincents és llarga, i la llista de secrets encara més. Desplega més personatges i això vol dir complicar més la trama, però la veritat és que Perry se’n surt molt bé. Fins i tot acabes agafant estima a alguns, i espero que tornin a sortir en novel·les posteriors.

Ressalta de nou les costums de l’època victoriana, la vida social, les festes, les xafarderies,… Torna el masclisme, però aquest cop barrejat amb l’hipocresia, de l’estil “m’és igual que em posis les banyes, però com se n’assabenti algú la tindrem grossa”.

M’ha grinyolat alguna cosa, com també amb l’anterior novel·la. El comportament d’alguns personatges és… inversemblant. Per exemple, no crec que el millor moment per declarar-se sigui quan estas preparant el funeral d’un familiar (digueu-me romàntica), o que amagar entre els sospitosos que ets la dona del policia que porta la investigació no tingui cap repercussió.

Però en general m’ho passo molt bé amb aquestes novel·les. Hi ha altres sagues de l’Anne Perry que potser m’animi també a tastar.

Nota: 3/5

One thought on “LOS CADÁVERES DE CALLANDER SQUARE (Charlotte & Thomas Pitt 02), Anne Perry

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s