EL LEJANO PAÍS DE LOS ESTANQUES (Bevilacqua & Chamorro 01), Lorenzo Silva

1177_1_Ellejanopais


Editorial : Ediciones Destino (Grupo Planeta)
Col·lecció: Áncora y Delfín
248 pàgines. Any publicació: 1998

En una casa d’una urbanització de Mallorca descobreixen el cadàver d’una atractiva estrangera penjada al sostre per les mans. Es sospita que la sexagenària amb qui vivia podria ser la seva amant i la seva assassina, bé per crim passional, bé per un joc sexual.

Qui s’encarrega del cas és la Guàrdia Civil, més concretament la Unidad Central Operativa. El sergent Rubén Bevilacqua i l’agent Virginia Chamorro viatjaran de Madrid a Mallorca per intentar resoldre el crim, fent-se passar per una jove parella de vacances i així moure’s lliurement pels ambients en que ho feia la víctima. Aquestes circumstàncies els faran passar per situacions força compromeses.

Aquest és el primer cas de Bevilacqua i Chamorro. Bevilacqua és el narrador, un home agut, intel·ligent, amb pensaments i diàlegs carregats d’humor. És un llicenciat en psicologia que acaba a la Guàrdia Civil buscant sobretot un sou fix cada mes. Chamorro volia entrar a la Marina per seguir la saga familiar, però al no ser admesa acaba entrant en aquest cos. És el primer cas en el que treballen junts i a més s’han d’entendre. Bevilacqua té molta experiència sobre les espatlles i a més és el que mana, però tot i els codis militars al que estan sotmesos, és força flexible i de bon tracte. Es diverteix pressionant a Chamorro, sense (gaire) mala fe, ja que és inexperta, jove, rígida i reservada. Però acaben formant un tàndem en el que un complementa l’altre.

798690_1
Has arrufat el nas al llegir Guàrdia Civil… Y lo sabes.

Els personatges estan ben dibuixats, i ens allunya de l’estereotip de tota la vida sobre aquest cos militar. Al ser escrita al 1998 poca tecnologia podrem trobar, i potser per això m’ha marejat una mica tant anar amunt i avall a esbrinar i preguntar. Però és una narració força distesa, i que ens dóna a conèixer els dos protagonistes (i alguns secundaris) que ens acompanyaran en les set novel·les posteriors. En resum passes una bona estona, i no sé que tenen aquest parell, que tot i no ser aquesta una novel·la espectacular, convida a llegir-ne més (de fet ja ne m’he llegit 5).

Nota: 3’5/5

3 Comments

 1. Hola Roselles! És ben veritat que sembla una mica antiga, per la manca de recursos tecnològics, ara que estem tan acostumats al CSI. Veig que tu també t’hi has enganxat, a mi fa molt temps que em van robar el cor aquesta parella.
  Espero les ressenyes dels que et falten!

  1. Bones Botika!
   Doncs si que m’han enganxat! I hi ha un parell que m’han agradat moltíssim.
   No es que em sembli antiga, però avui dia el mòbil i l’internet estalvia molta feina, i en aquella època s’havia de viure sense aquesta tecnologia. No recordo quines situacions eren, però hi havia qüestions que es podien solventar a cop de telèfon, sense tenir que anar amunt i avall. Només llegir-los em cansava jo més que ells hehehe però en general l’he trobat força bé.

Feu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s