EL VAGABUNDO QUE SE CREÍA SHERLOCK HOLMES (Mi querido Guasón 01), Felipe Santa-Cruz

guason_jpg02

Editorial : CreateSpace (Amazon)
Sèrie: Mi querido Guasón
128 pàgines. Any publicació: 2013

Pedro Gómez, més conegut com Pedro Guasón, és un rodamón sevillà que creu ser Sherlock Holmes. Tant intenta esbrinar casos que a vegades succeeixen només en la seva imaginació com intenta vendre estampes de la Verge als estrangers amb qui es creua.

El dia que mor un dels clients que més s’estimava del bar on és assidu, Guasón decideix esclarir el que ell dona per suposat que és un assassinat.

Arrel d’una borratxera, acaba a casa d’un capellà i de la germana d’aquest, que està carregada de mala llet. Els prendrà pel seu estimat John Watson i la senyora Hudson, i com un Quixot modern, no hi haurà manera de fer-li veure altra cosa.

És realment un personatge molt divertit e hilarant, que constantment fa el ridícul i provoca situacions inversemblants. Sevilla no és un escenari més, és l’escenari perquè els personatges que el rodegen tinguin aquella manera de fer tan particular, una mica encasellada però exempta de burla.

M’ha resultat molt distret i divertit. Recordo especialment el moment en que tenia que aguantar-me el riure mentre el llegia a la cafeteria, i com que això havia de sortir per algun lloc, em saltaven les llàgrimes. Qui m’hagués vist! Però l’humor és molt particular, no en feu cas de l’anècdota.

Nota: 3/5

3 thoughts on “EL VAGABUNDO QUE SE CREÍA SHERLOCK HOLMES (Mi querido Guasón 01), Felipe Santa-Cruz

    1. Donat el nostre historial de lectures comuns, et diria que NO hahaha
      Està escrit en clau d’humor, però tampoc t’esperis un no parar de riure! Més aviat es podria definir com a “simpàtic”, amb moments protagonitzats per Guasón que m’han fet molta gràcia. Veig que per l’Amazon pots llegir el primer capítol per ebook, jo de tu ho provaria, que no perds res. I ja em diràs que et sembla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s