Títol original: L’ipotesi del male
Traducció: Maribel Campmany
Editorial : Planeta de Libros
Col·lecció: Planeta Internacional
496 pàgines. Any publicació: 2015
La família d’un ric farmacèutic és aniquilada quasi per complet per un home que va desaparèixer fa vint anys. El més curiós és que l’únic membre de la família que sobreviu el descriu tal i com vesteix en l’única foto que es té d’ell, feta dues dècades enrere. Quan una segona persona, desapareguda també molts anys enrere, torna a aparèixer per deixar un rastre de sang rera seu, es fa més indispensable que mai l’ajuda de l’experta en desaparicions Mila Vasquez. Qui l’acompanyarà en aquest cas serà el repudiat agent especial Simon Berish, llicenciat en antropologia (que de pas ens alliçonarà una mica sobre el comportament humà), i que té un do especial per fer confessar als delinqüents més durs.
L’estructura és similar al primer llibre, Lobos. De nou, acció, molts girs, moltes sorpreses,… un no-parar que he gaudit pàgina per pàgina. Hi ha històries dures e impactants per si mateixes, sense necessitat de descriure-les amb pèls i senyals. També, com a Lobos, a vegades grinyola una mica, ja que algunes pistes són ben evidents i algunes altres no saps com agafar-les. Tot i així, m’ha agradat tant com la primera.
Un apunt:
És indispensable llegir la primera part abans de seguir amb aquesta.
Nota: 4/5
Per ser que desconeixia l’autor i aquests llibres, has aconseguit que m’interessin! M’ha fet pensar en altres referències, faré un cop d’ull a veure si algú els tradueix al català.
Bones Xexu!
Si ho enfoques com si fos un llibre d’en Dan Brown, que a tu et distreuen molt, crec que t’ho passaràs bé llegint-lo (per l’acció, els girs, les incògnites…).
En català no l’he trobat pas, a veure si tu tens més sort.