LES MANS DEL DRAC, Sebastià Bennasar

Les-mans-del-drac3D

Editorial: Llibres Del Delicte
128 pàgines. Any publicació: 2014

Sant Jordi coincideix amb el diumenge de Pasqua i sembla que els astres s’han aliat per fer-la grossa a Barcelona. Satànics, feixistes i un assassí en sèrie han triat aquest dia per fer-se veure.  Serà possible parar-los a tots?

Confesso que tenia molt bones expectatives. Tan l’argument, com la opinió general, com la novel·la prèvia que havia llegit d’aquesta editorial van fer que n’esperés molt, massa. Però m’ha decebut en varies coses. Té un inici que promet molt, un personatge absolutament atractiu en un Sant Jordi que esdevindrà caòtic, però a mesura que avança la trama, obrint fronts i afegint personatges, és cada cop més deixadota. Potser és l’ambició de donar la imatge d’un Sant Jordi salvatge, on en cada front hi ha un primer tast prometedor, però s’acaben tancant de mala manera, i això ho dic en molts sentits. La narració va agafant velocitat, i junt amb els diàlegs són cada cop menys acurats, imprecisos, i acaba fent impressió d’autor novell (i sé que en Sebastià Bennasar no ho és).

Com al llibre d’en Miquel Aguirre, la falta d’un corrector torna fer-se patent, però aquest cop des del principi (literalment. A la portada han afegit una S de més en el cognom de l’autor).

No tanco la porta a l’autor perquè tinc altres llibres seus pendents que en el seu moment m’atragué l’argument, però procuraré llegir-lo amb més escepticisme.

Nota: 2’5/5

6 comments

 1. Pons · Setembre 28, 2015

  128 pàgines? quin es el mínim? per considerar-se novel·la? 10 pàgines?

  • Roselles · Octubre 1, 2015

   L’anterior llibre ressenyat en tenia menys de 100, però era una història que l’original en tenia 55. Es veu que tot el que es pugui enquadernar es considera novel·la.

 2. XeXu · Setembre 29, 2015

  Bennasar escriu bé, a mi m’agrada el seu estil, però no entenc aquesta dèria de posar en un mateix llibre diminut tres o quatre històries que haurien de ser llibres en elles mateixes. Potser és que no té imaginativa necessària per la palla necessària i no sobrera de quatre novel·les diferents. Però t’acabes ofegant amb històries tan bèsties i tan poc desenvolupades. L’autor hi insisteix en altres entregues, cosa que no puc entendre.

  En general, als llibres que he llegit de l’editorial els manca correcció i revisió, una mica de pausa. M’agrada que doni veu a autors d’aquí, però això no està renyit amb fer un producte final de més qualitat.

  • Roselles · Octubre 1, 2015

   Ostres Xexu, doncs si em dius això passaré de l’autor. En tenia uns quants de pendents, però si Les mans del drac és el reflex del seu estil, ja et dic ara que el seu estil no em convenç.

   No els hi fan favor als autors d’aquí si el producte final no és polit, tot el contrari. Només que hagués enganxat un parell de llibres que no em fessin el pes, més la mala correcció, ja haguessin perdut una clienta i els hagués deixat pel terra.

 3. Botika · Octubre 4, 2015

  Doncs quina decepció, no? Aquest el tenia a la llista de llibres pendents, i estava a les primeres posicions, crec que recularà bastant després d’haver llegit la teva ressenya.

  • Roselles · Desembre 22, 2015

   Se’n parla bé Botika, per això vaig animar-me a llegir-lo. Potser a tu en convenç!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s