SÈRIE KAY SCARPETTA, Patricia D. Cornwell

Patriciacornwell

Al final ho he fet: he rellegit uns quants llibres de la Patricia Cornwell del que no recordava absolutament res de la trama.

La protagonista és la cap forense de Richmond, la perspicaç Kay Scarpetta. L’acompanya el barroer però efectiu detectiu d’homicidis Pete Marino, i el reservat Benton Wesley, perfilador criminal de l’FBI.  Més tard s’hi afegirà la Lucy, la neboda de la dra. Scarpetta, una analista informàtica amb aires de Lisbeth Salander en versió suau. Apart de l’impactant cas que els ocupa en cada novel·la sempre hi ha subtrames més o menys relacionades, i en una d’elles sempre s’intenta  perjudicar la reputació de la dra. Scarpetta. A més la seva vida privada és força tortuosa, així que es pot resumir en que és una dona que no viu mai tranquil·la. Com que s’obren tants fronts, l’acció és constant. Les novel·les enganxen i es fan curtes, encara que quasi tinguin mig miler de pàgines.

M’agrada molt aquesta sèrie de l’Scarpetta, però crec que és més per gust personal. Li trobo varis contres, tot i que la majoria me’ls empasso sense gaires manies. Per exemple, sovint em perdo en les explicacions massa tècniques, sobretot en l’àrea informàtica i forense. No és només que les novel·les tinguin més de 20 anys i que aquestes àrees hagin evolucionat vertiginosament i poc tenen a veure amb avui dia, es que li falta esforç a l’autora per que el lector la pugui seguir. Així que al final opto per llegir una mica en diagonal.

L’Scarpetta és una gran professional que continuament fa front a varis dilemes professionals, però en les relacions de parella s’esfuma la maduresa del personatge, convertint-la en una persona dèbil, a vegades histèrica, que no sap el que vol. Veig una visió de la dona molt del segle XX. Per acabar de confirmar aquesta postura, una definició que es fa d’ella mateixa: A decir verdad, yo había tenido pocos amantes, pero todos ellos fueron hombres formidables que no carecían de sensibilidad, capaces de aceptar en cierta medida que yo era una mujer que no era una mujer. Poseía el cuerpo y la sensibilidad de una mujer y la energía e iniciativa de un hombre, y tomar algo de mí era tomarlo de ellos mismos.

Hi ha alguns comportaments dels secundaris que es repeteixen una i altra vegada, comportaments obcecats i poc naturals que fan allargar la trama innecessàriament. Com també es repeteix que la doctora tingui tants enemics que la fan implicar a nivell personal en gairebé tots els casos que porta.

Tot i així, en general són novel·les entretingudes i que donen la talla com a policíaques, i que em recorden a sèries que m’agraden com CSI i Mentes Criminales, i algunes que no m’agraden tant (o gens) com Bones o El cuerpo del delito.

Anuncis

2 pensaments sobre “SÈRIE KAY SCARPETTA, Patricia D. Cornwell

  1. Botika diu:

    Després de llegir aquest bon resum que has fet de la sèrie la veritat és que no em venen gaires ganes de llegir-los, a no ser que passi un estiu avorrit, en tinc un per casa de la sèrie. He vist que té llibres més actuals, n’has llegit algun?

    • Roselles diu:

      Fa uns anys em van regalar Niebla Roja, que és del 2011, però com que no recordava res de la sèrie no el vaig llegir. Ara sí que me’l llegiré, però més endavant, perquè m’he proposat llegir-los en ordre de publicació. No és que no recomani la sèrie, però és evident els defectes que té. A mi, tot i així m’agrada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s