L’ÚLTIMA SORTIDA, FEDERICO AXAT

lultimasortida

Títol original: La última salida
Traducció: Núria Parés Sellarés
Editorial : Columna
Col·lecció: Clàssica
512 pàgines. Any publicació: 2016

L’última sortida va ser un dels llibres que em van regalar per Sant Jordi, i que casualment ja el tenia fitxat en la meva llarga llista de llibres pendents. L’argument ja dona pel misteri: En Ted té una pistola a les mans i és a punt de suïcidar-se quan toquen a la porta insistentment. Entossudit a ignorar la interrupció, es sorprèn en descobrir a l’escriptori de davant seu  una nota escrita per ell en el que diu que

OBRE LA PORTA
ÉS LA TEVA ÚLTIMA SORTIDA.

En Ted no recorda haver-la escrit. Des de l’altra banda, el desconegut li revela que sap qui és en Ted i què anava a fer. Però qui és i què vol, aquest desconegut? Quin interès té en interrompre’l? De nou, i com ja comença a ser costum, estem davant d’una novel·la de la que podem dir poqueta cosa per no espatllar l’element sorpresa al lector.

Les crítiques generals són molt bones. Súper bones. Tothom està encantant amb la història, en gran part perquè ha sorprès gratament que fos original, diferent al que estem habituats els lectors de novel·la de misteri. I tot i així confesso que personalment m’ha costat molt connectar amb el personatge i el que li succeeix. M’intentaré explicar sense desvetllar gaire el misteri.

El llibre té moltes parts, però en termes generals es poden separar en dos: la primera part és la que no saps què passa i tot és molt estrany, oníric i sense lògica. Mentre a molts lectors els esperona a continuar llegint, en el meu cas l’he trobat pesat e inacabable. Fàcil de seguir, això sí, no hi ha problema, però he tingut que emprar un extra de paciència per continuar.

La segona part és la més tangible, ja saps què passa i es pot gaudir més. Això no et lliura de que t’has d’empassar una història rebuscada i poc creïble, però que esbargeix tal i com m’hagués agradat que ho hagués fet des del principi.

En general és tracta, ni més ni menys, d’un best seller més.

Nota: 2’5/5

7 comments

 1. XeXu · Juliol 1, 2016

  Creuré cegament la teva opinió perquè em sembla sincera i lluny d’ensabonades innecessàries. Certament, l’argument és d’aquells que t’impulsaria a córrer a la llibreria, però si l’autor no ha sabut plasmar-lo de la manera que seria un llibre genial, mala sort. Un best seller més a la paperera de la història, allà en el forat que ha deixat Mas, que ja n’ha sortit.

  • Roselles · Juliol 1, 2016

   Gràcies per la teva fe cega en mi! 🙂 Molta gent el troba genial, llàstima que no sigui el meu cas.
   Saps què? Com que sóc súper proVO tinc una espina clavada per no haver-lo llegit en versió original, en castellà. Tot i que el rotllo oníric no em va gens, sempre tindré el dubte de si l’autor amb les seves pròpies paraules hagués aconseguit enganxar-me en la història.

 2. ahse · Juliol 7, 2016

  Com a mínim ets al wordpress…

  No crec que m’interessen aquest tipus de llibres. De fet, no entenc de on treieu temps per llegir-los.

  • Roselles · Juliol 8, 2016

   Ostres Ahse, quina sorpresa! Benvinguda a casa meva!

   Imagino que traiem el temps del mateix lloc on treus tu el temps per fer les coses que t’agraden 🙂 Quins són el tipus de llibres que t’agraden?

   • ahse · Juliol 17, 2016

    Ara mateix no sabria què dir-te, últimament només llegeixo i/o escolto no-ficció. Si vols provar un altre tipus de best-seller, et recomanaria Thinking Fast and Slow.

 3. Xavier Pujol · Juliol 8, 2016

  No té res a veure amb els llibres.
  Pau Riba truca a la teva porta:

  • Roselles · Juliol 9, 2016

   La música sempre serà benvinguda en aquesta casa 🙂 És molt Pau Riba i enganxa sí o sí, m’agrada! Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s