7-7-2007, ANTONIO MANZINI (SÈRIE ROCCO SCHIAVONE 5)

Títol original: 7-7-2007
Traducció: Julia Osuna Aguilar
Editorial : Salamandra Black
Col·lecció: Novela Negra
Pàgines: 352 Any publicació: 2016

A Pista negra, la primera novel·la protagonitzada pel malcarat i corrupte subcap de policia Rocco Schiavone, ens trobem que l’agent exerceix a Aosta (als Alps italians) després de que el traslladessin de Roma per raons que desconeixem. Al llarg de les novel·les de la sèrie anirem esbrinant més sobre el passat de Schiavone, tal i com ens mostra aquesta cinquena entrega, que es considera la definitiva per entendre el personatge, els seus enemics i el traumàtic passat que arrossega.

Així és com ens situem en un calorós estiu a la capital italiana, on en Rocco Schiavone investiga la mort de dos estudiants que té l’aparença de tractar-se d’un assumpte de drogues. A nivell personal ha de bregar amb la marxa de la Marina, que s’ha pres un temps de separació al haver descobert certes llibertats que es pren en la seva feina policial.

En contra de la meva manera de fer, he passat de la primera publicació de la sèrie a la cinquena. El salt és significatiu, queda patent que el personatge està millor desenvolupat, amb més matisos, i l’acompanya una trama elaborada, sinuosa, de situacions que impacten, i uns secundaris de destacada presència. Sens dubte, una sèrie molt recomanable.

El que puc dir d’aquesta novel·la també ho puc dir de gairebé tots els gialli amb els que ensopego: que amb la novel·la negra italiana m’ho passo molt i molt bé. Els protagonistes em transmeten vida,  tenen caràcter, vicis i virtuts, gaudeixen i pateixen. Poden transgredir la llei en diferents graus a favor del que consideren un bé ètic, que en cada personatge és també una filosofia particular plena de matisos, com ho és també el seu humor. I m’encanta els detalls en comú que tenen, com per exemple aquest aspecte mediterrani on petits plaers com el menjar i beure tenen el seu lloc dins la narració. Algunes no seran grans novel·les (n’hi ha que sí ho són), però em diverteixen. Poca cosa més demano.

Nota: 3’5/5

7 comments

 1. ahse · Mai 13, 2019

  Aquell bloc ha canviat de pinta???

  No et vindria millor llegir directament llibres de cuina i practicar una mica? Al menjar tampo no se li ha de donar més importància de la que té ^^

  • Roselles · Mai 14, 2019

   La meva filla agrairia infinitament que em dediqués a llegir llibres de cuina i a portar en pràctica les receptes, però tothom és com és i arriba on arriba. Però bé puc aportar-li diverses e originals idees de com desfer-se d’un cadàver. Les mames sempre estem disposades a ajudar, ja saps.

   Sí, he canviat fa unes setmanes la pinta del blog! Però no t’hi familiaritzis molt que no m’acaba de convèncer.

   • ahse · Mai 14, 2019

    No dic que no sigui útil saber com desfer-se d’un cadàver però gaudir d’un bon pastís acostuma ser una activitat més quotidiana, no? I si te’l fa la propia mare millor ^^

 2. Botika · Mai 17, 2019

  No coneixia la sèrie d’aquest poli, però me l’apunto.

  • Roselles · Mai 17, 2019

   Apunta, apunta. El primer llibre no és gran cosa, però el personatge ja apunta maneres.

 3. Botika · Mai 17, 2019

  No ho he dit abans, el blog m’agrada però trobo a faltar les roselles.

  • Roselles · Mai 17, 2019

   Gràcies Botika! Estic provant altres dissenys per canviar una mica, però coicidim en que també trobo a faltar les roselles. I més ara que te les trobes a tot arreu! 😊

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s